Više od dva sata

Branitelji ne odustaju: Promet na Bijači i Gorici i dalje obustavljen

Vijesti / Flash | 25. 04. 2017. u 11:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog prosvjeda branitelja i dalje je obustavljen promet na graničnim prijelazima Gorica i Bijača.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iako je to najavljivano, Granični prijelaz Kamensko nije blokiran i promet se odvija normalno.

Podsjetimo, više od stotinu ratnih veterana koji su se jučer okupili na prosvjedu u Ljubuškom za danas su najavili blokadu jer su nezadovoljni stanjem u kojem se nalazi ova populacija. Također na sjednicu zastupničkog doma Parlamenta Federacije nije uvrštena točka koja regulira njihova prava.

Traže usvajanje Rezolucije o braniteljima u Parlamentu Federacije. Traži se izrada Zakona o jedinstvenom registru pripadnika Oružanih snaga Federacije i objava popisa korisnika prava. Blokada bi, kako je najavljeno, trebala trajati više dana.

Branitelji, koji su danas blokirali granični prijelaz Bijača, pozvali su hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića, da dođe na granični prijelaz.

''Ne želimo blokirati ljude koji idu preko granice, mi želimo zaustaviti ulaz robe u FBiH da nas počnu ozbiljno shvaćati i da vide da mislimo ozbiljno'', poručuje Ereš, dodajući kako već tri godine čekaju da se njihovi zahtjevi uvrste na dnevni red.

''Prvi zahtjev je usvajanje Rezolucije, koja je glavna. Drugi zahtjev je da se zaustavi ovaj kriminal po pitnaju revizije i revizije izvođenja iz prava, ponovno se pojavljuje jedan od takvih kao što je Dragan Majstorović koji vraća te ljude nazad, tp je kriminal, to je zapravo i poruka Federalnoj upravi policije i Draganu Lukaču da poduzme nešto, jer ovo je krajnje vrijeme. Svi vide da se radi o neopravdi i kriminalu to se mora zaustaviti'', kaže Ereš.

Kopirati
Drag cursor here to close