Zbog uhićenja šefa SBB-a?

Bradara: Odgađanje sjednice tražio je dio izaslanika parlamentarne većine

Vijesti / Flash | 28. 01. 2016. u 17:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Lidija Bradara je danas nakon odgađanja sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH novinarima kazala da je to učinjeno na zahtjev dijela izaslanika iz bošnjačkog i hrvatskog naroda, koji su inače dio parlamentarne većine.

Njihovo obrazloženje je bilo da iz tehničkih razloga nisu u mogućnosti nastaviti petu redovnu sjednicu i započeti osmu, rekla je Bradara odgovarajući na novinarska pitanja zašto je došlo do odgađanja kad je jučer Kolegij Doma odlučio da će sjednice biti.

Bradara, iz čijeg Ureda jučer nije bilo ni naznaka o odgađanju, danas je izjavila da su ovakvi događaji uslijedili u međuvremenu te da je ovdje riječ samo o prolongiranju zasjedanja možda samo do idućeg tjedna. Kao dokaz ozbiljnosti rada navela je jučerašnje te ranije zasjedanje Kolegija Doma naroda.

Bradara, koja predsjedava Domom čiji su članovi okupljeni u izaslaničke klubove naroda, a ne prema stranačkoj pripadnosti, nije detaljizirala o tome kojim strankama pripadaju izaslanici koji su tražili odgodu.

I Zastupnički dom je prije dva dana odgodio njegovo zasjedanje, a obrazloženo je da su to tražili zastupnici saveza za bolju budućnost BiH.

Mada je na to zasjedanje, (kao i danas u Domu naroda), u zakazano vrijeme došla većina zastupnika, SBB-ovci se nisu pojavili u punom broju zbog obaveza u novonastaloj situaciji nakon uhićenja lidera njihove stranke Fahrudina Radončića, obrazloženo je tada.

Kopirati
Drag cursor here to close