Suđenje

Božo Mihajlović: Pitanje nepostojećih potpisa tužiteljeve suradnice

Mihajlović je optužen da je propustio vršiti nadzor nad radom i postupanjem svoje daktilografkinje, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz više predmeta u iznosu od preko 100.000 konvertibilnih maraka.
Vijesti / Flash | 30. 11. 2022. u 18:11 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Internet / Božo Mihajlović

Na suđenju tužitelju Boži Mihajloviću koji se tereti za nesavjestan rad u službi, svjedok Bogdan Bogdanović, referent u kasi deponovanih predmeta (KDP) Tužiteljstva BiH, pričao je o nepostojanju određenih potpisa na dokumentima koji su se ticali oduzetog novca.

Mihajlović je pitao svjedoka zašto se na jednom od dokumenata, koji tretira postupanje sa privremeno oduzetim novcem, suradnica Sadina Beridan nije potpisala, na što je Bogdanović rekao ''da se tako radilo''. Mihajlovićev odvjetnik Vlado Adamović kazao je kako to nije točno nego da je Bogdanović ''tako podučen''.

Nadzor nad radom

Mihajlović je optužen da je propustio vršiti nadzor nad radom i postupanjem svoje daktilografkinje, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz više predmeta u iznosu od preko 100.000 konvertibilnih maraka. Njemu je prvobitno suđeno pred Sudom BiH, gdje je osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelaciono vijeće krajem 2020. ukinulo presudu i postupak prenijelo na Općinski sud u Sarajevu.

Na Mihajlovićev upit zašto je oduzeti novac predao tužiteljevoj suradnici, ako je jedna pisana naredba glasila da se novac uloži u spis, Bogdanović je odgovorio: ''Ne znam''. Na pitanje da li je pitao suradnicu je li prebrojala novac, svjedok je odgovorio da nije, nego ''tek kasnije''.

''Vjerovao joj je''

Upitan da li je obavijestio Mihajlovića o tome da ''Sadina dugo drži novac kod sebe'', Bogdanović je odgovorio negativno, dodavši da joj je vjerovao. Odvjetnik Adamović je, između ostalog, istaknuo da su kod svjedoka u uredu sjedila dvojica osuđenika koji su ''krali iz DKP-a'' i da je to Tužiteljstvo zanemarilo.

Svjedok je ispričao da je informaciju o novcu u kuverti proslijedio tužiteljevoj suradnici Beridan, nakon čega je Mihajlović pitao Bogdanovića zar nije trebao informirati tužitelja, odnosno optuženog, na šta je svjedok odgovorio da je tada njegova suradnica ''radila sve'' i da sa Mihajlovićem nije surađivao.

Optuženi je kazao da je u to vrijeme mjesecima bio bolestan i odsutan, te da je to razlog za takve odnose.

Tužiteljica Medina Džerahović pitala je svjedoka da li ga je tužitelj Mihajlović ikada pitao za sporne predmete, na šta je on odgovorio negativno.

Nastavak suđenja planiran je za 14. prosinac, prenosi Detektor.

Kopirati
Drag cursor here to close