Na Bajakovu

Božinović: Gužve na granici nemaju veze s ulaskom Hrvatske u šengenski prostor

''I ranije smo komunicirali da se od 1. siječnja granična kontrola na vanjskoj granici neće promijeniti i nije se promijenila, jer hrvatska policija od ranije primjenjuje šengenski zakonik'', rekao je Božinović.
Vijesti / Flash | 09. 01. 2023. u 18:22 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gužve na Bajakovu proteklog vikenda nemaju apsolutno nikakve veze s činjenicom da je Hrvatska od 1. siječnja članica šengenskog prostora, izjavio je u ponedjeljak hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Odgovarajući na Hinin upit Božinović je kazao da su gužve koje su se stvorile tijekom vikenda na graničnom prijelazu Bajakovo očekivane zbog završetka blagdana i povratka većeg broja ljudi prema zemljama EU.

''I ranije smo komunicirali da se od 1. siječnja granična kontrola na vanjskoj granici neće promijeniti i nije se promijenila, jer hrvatska policija od ranije primjenjuje šengenski zakonik.

Uzmimo podatke hrvatske granične policije za 24. prosinca prošle godine, dok još nismo bili članica šengena, a kada je situacija na Bajakovu bila obrnuta. Dakle, na ulazak u Srbiju se čekalo i do pet sati jer unatoč velikom broju traka za graničnu kontrolu na hrvatskoj strani, infrastruktura s druge strane granice ne može podnijeti toliki broj putnika, a bez većih čekanja'', kazao je Božinović.

Dodao je da su svi koji su ovaj vikend putovali mogli osjetiti šengen, ''ali na drugoj lokaciji, u trenutku kada su bez zaustavljanja i čekanja na graničnu kontrolu izašli iz Hrvatske i ušli u Sloveniju, kao što su i tisuće naših građana, po prvi puta, bez ikakvih gužvi krenuli na svoja skijaška odredišta''.

Kopirati
Drag cursor here to close