Uspjeli su pobjeći

Boysi napali Betisove navijače

Španjolski mediji u srijedu tvrde kako je skupina zamaskiranih Bad Blue Boysa u Zagrebu napala četvoricu Betisovih navijača.
Vijesti / Flash | 21. 02. 2024. u 19:27 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina zamaskiranih Bad Blue Boysa napala je u Zagrebu četvoricu navijača španjolskog nogometnog kluba Betis koji su doputovali na utakmicu s Dinamom, izvijestile su danas novine Diario de Sevilla. Neimenovane žrtve ispričale su tim španjolskim novinama da su napadnute sinoć po dolasku u Zagreb.

"Izašli smo iz taksija i tražili gdje se točno nalazi hostel. Najednom nam se približio jedan muškarac i ljubazno nas upitao gdje smo smješteni. Nakon što smo mu odgovorili, pozvao je ostale koji su bili tamo. Poprskali su nas suzavcem i počeli tući", rekao je navijač Betisa.

"Uspjeli smo im pobjeći"

U napadu je sudjelovalo osam zamaskiranih muškaraca. Nakon što su gostima poprskali oči, ukrali su im ruksak i dvije Betisove zastave. "Oborili su me na pod i cipelarili pa imam više modrica na nozi. Uspjeli smo zatim pobjeći", ispričao je mladić.

Španjolci su prijavili napad hrvatskoj policiji, koja je odmah izašla na teren i uzela žrtvama otiske prstiju rekavši im da će pokušati pronaći ukradene stvari. Policija im je također, tvrdi se, rekla da su ih napali Bad Blue Boysi jer se njihova službena udruga nalazi u blizini.

"Sama policija nam je rekla da su nas napali Dinamovi ultrasi jer se naš hostel nalazi samo nekoliko metara od njihovih prostorija", ispričao je Betisov navijač. Rekao je da se udruga nalazi u prolazu iz kojeg su napadači izašli na ulicu, a prema opisu se čini da je riječ o Ilici 37, nedaleko od Trga bana Jelačića, gdje se nalazi Fan shop Boysa.

Oglasila se zagrebačka policija

"Tijekom dana provedenim kriminalističkim istraživanjem u razgovoru sa stranim državljanima došlo se do saznanja da im je ispred objekta koji pruža usluge smještaja prišla grupa mladića bez navijačkih obilježja te nakon kratke općenite komunikacije su ih tjelesno napali i otuđili jednom od njih ruksak na kojem je bio obješen šal s obilježjima stranog nogometnog kluba a drugome zastavu s obilježjima istog kluba koju je imao u rukama.

Daljnji sukob izbjegli su na način da su se sklonili u prostor objekta pred kojim se to dogodilo. Prema zasad utvrđenom šteta bi mogla biti više stotina eura. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", priopćeno je iz policije.

Lakše ozlijeđeni gosti rekli su da će promijeniti smještaj te pozvali ostale navijače Betisa da budu oprezni tijekom boravka u Zagrebu. Betis je prodao oko 400 ulaznica svojim navijačima od ukupno 1254, koliko im je bilo na raspolaganju.

Dinamovi navijači ne smiju na europska gostovanja

Dinamo i Betis će u četvrtak s početkom u 18:45 odigrati uzvratnu utakmicu 1/16 finala Konferencijske lige. Dinamo je prije tjedan dana pobijedio u Sevilli 1:0, a UEFA je bila zabranila gostovanje Dinamovim navijačima.

Europska krovna nogometna organizacija ove sezone ne dopušta Dinamovim navijačima ulazak na europske stadione jer su u kolovozu nasilni Bad Blue Boysi otputovali u Atenu i sukobili se s navijačima AEK-a, prilikom čega je ubijen jedan grčki navijač.

Tamo su otputovali premda im je bilo zabranjeno prisustvovanje utakmici. Više od sto navijača Dinama bilo je pritvoreno u Grčkoj, a sudski postupak protiv njih i dalje traje.

Kopirati
Drag cursor here to close