Sarajevo

Izvanredna sjednica Vijeća ministara - Bošnjački ministri opet glasali protiv

Ministar ovlašten za izdavanje promisorne note za povlačenje sredstava MMF-a
Vijesti / Flash | 24. 04. 2020. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH je na današnjoj izvanrednoj, telefonskoj sjednici, donjelo Odluku o davanju ovlaštenja ministru financija Bosne i Hercegovine Vjekoslavu Bevandi za izdavanje promisorne note za povlačenje sredstava Instrumenta za brzo financiranje (RFI) od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u iznosu od 265,2 milijuna Specijalnih prava vučenja (SDR) u protuvrijednosti konvertibilne marke po kursu na dan povlačenja sredstava.

Ministarstvo financija i trezora zaduženo je da promisornu notu dostavi Središnjoj banci Bosne i Hercegovine, a sredstva koja budu povučena na osnovu toga bit će raspoređena posebnom odlukom Vijeća ministara BiH, u skladu s potpisanim Pismom namjere.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u “Službenom glasniku Bosne i Hercegovine”.

Vijeće ministara BiH nije donio Odluku o povlačenju sredstava Instrumenta za brzo financiranje (RFI) od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), s ciljem financiranja povećanih potreba zdravstvenog sektora i mjera ekonomske stabilizacije.

Za odluku nisu glasali:ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, ministar obrane Sifet Podžić, ministar sigurnosti Fahrudin Radončić i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović.

Kopirati
Drag cursor here to close