podržavaju jedinstvo

Bošnjačke nevladine organizacije podržavaju rješavanje problema paradžemata

Vijesti / Flash | 23. 01. 2016. u 11:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija podržava aktivnosti Islamske zajednice u BiH na rješavanju problema pojave paradžemata u BiH te podržava jedinstvo muslimana u BiH.

''Poziv Islamske zajednice da se zatvore svi nelegalni džemati koji djeluju u Bosni i Hercegovini pojedinci su shvatili kao priliku za širenje sukoba među Bošnjacima. Izražavajući svoju zabrinutost zbog pokušaja pojedinaca da dolivanjem ulja na vatru prodube međubošnjački sukob i prošire smutnju, kao i nesumnjivu odlučnost da stanemo u odbranu i damo podršku Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine na čelu s uvaženim reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija u suradnji s Islamskom zajednicom poziva sve koji na bilo koji način napadaju Islamsku zajednicu i vrijeđaju uvaženog reisu-l-ulemu da prestanu s tom neprimjerenom i neislamskom praksom, već da prihvate dobronamjerno pruženu ruku Islamske zajednice i postanu dio jedinstvenog muslimanskog safa pod okriljem Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini'', priopćeno je iz Koordinacije bošnjačkih NVO.

U priopćenju je navedeno kako Islamska zajednica čini sve da popravi slabosti i ojača položaj muslimana u BiH.
''Islamska zajednica je zadovoljna dosadašnjim razvojem i razgovorima oko rješavanja problema paradžemata. Udruženja građana koja djeluju u okviru Koordinacije bošnjačkih NVO nisu paradžemati i Islamska zajednica ima veoma dobru suradnju sa Koordinacijom BNVO. I ova akcija je dokaz da su Bošnjaci razuman i pametan narod i mi ćemo, ako Bog da, uspjeti postići dogovor koji će ojačati naše redove i sačuvati naše jedinstvo'', priopćeno je.
Kopirati
Drag cursor here to close