Zvuči nevjerojatno

Bošković: HDZ i SDA na tragu konačnog rješenja za Mostar

Vijesti / Flash | 21. 12. 2015. u 15:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Bošković izjavio je da mu se politički razgovori o statusnim problemima Mostara čine "najozbiljnijim dosad".

On se nada rješenju u idućoj godini smatrajući da to treba učiniti po mjeri građana koji žive u Mostaru.

''Razgovori Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine nikad nisu bili ozbiljniji i usmjereni ka konačnom rješenju'', rekao je Bošković (HDZ BIH) bez detaljiziranja.

Kad je riječ o proračunskim korisnicima u Mostaru u situaciji kad nema konstituiranog gradskog vijeća, Federalna vlada je danas na hitnoj telefonskoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine kojim je predviđeno da će, izuzetno i isključivo u svrhu osiguranja financiranja Grada Mostara u 2016. godini, proračun Grada, kao i Odluku o izvršavanju proračuna, donijeti i biti odgovoran za provedbu gradonačelnik uz suglasnost načelnika za financije.

Vlada je predložila hitnu proceduru za takve zakonske izmjene uvažavajući vremensku dinamiku potrebnu za donošenje gradskog proračuina i jer se ne radi o složenom i obimnom zakonu.

Predložene izmjene i dopune identične su onima koje je zbog istog problema Parlament Federacije BiH usvajao za 2014. i 2015. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close