Uzavrela situacija

Bosić: Zbog Dodikovih prijetnji poduzeo sam mjere sigurnosti

Vijesti / Flash | 27. 12. 2015. u 16:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić ustvrdio je danas da mu je predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik uputio prijetnju po život te da je zbog toga poduzeo određene mjere na osobnoj sigurnosti.

''Dobio sam ozbiljnu prijetnju prije nekoliko dana od strane Dodika, i kao posljedica te prijetnje poduzeo sam određene mjere na osobnoj sigurnosti. U toj prijetnji je čak definirano i mjesto gdje će doći do napada'', rekao je Bosić novinarima u Banja Luci.

Prijetnje nije prijavio policiji jer, kako tvrdi, sigurno ne bi poduzeli mjere.

Kaže da ga je to podsjetilo na slučaj ubojstva potpredsjednika SDS-a Branislava Garića. Bosić je dodao i da je jučerašnju Dodikovu izjavu shvatio kao prijetnju da će ga "ako ga vidi na ulici nakon suđenja vidjeti hoće li biti uravnotežen“.

''U glavi mi se stalno mota situacija s Branislavom Garićem, kada je ubojica oslobođen zato što je vještak neuropsihijatrijske struke dao nalaz da je psihički neuračunljiv. I ova situacija također s vještakom neuropsihijatrijske struke oko Dodikovog psihičkog zdravlja natjerala me je da se zamislim i mogu da kažem da nisam uplašen, ali nisam ni ravnodušan'', rekao je Bosić.

Dodao je da je stoga poduzeo određene sigurnosne korake.

Podsjetio je i da je na nadavnom suđenju po Dodikovoj tužbi za klevetu, vještak koga je predsjednik RS angažirao, dao nalaz da Dodik ima PTSP, da ima određene strahove i logoreju, kao govornu manu, kao posljedicu toga jer se stresao kada je čuo moju rečenicu “da je ukrao milijune“.

Ono što je napisao neuropsihijatar kojeg je Dodik angažirao jasno govori, kako je naveo Bosić, da se radi o ozbiljnim psihijatrijskim poremećajima.

Vještak je na suđenju dodao i da se Dodik, kako kaže, sam liječio i nije tražio pomoć stručnjaka, što je zabrinjavajuća činjenica.

''Za nas sve bi bilo dobro da ga neko uvjeri da potraži stručnu pomoć'', zaključio je Bosić.

Kopirati
Drag cursor here to close