Manji bh. entitet

Bosić: Ništa od referenduma koji ponovno najavljuje Dodik

Vijesti / Flash | 29. 06. 2015. u 06:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SDS-a Mladen Bosić ne vjeruje da će u Republici Srpskoj biti referenduma o Sudu i Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, koji ponovno najavljuje predsjednik RS-a Milorad Dodik, ističući da je to isto Dodik najavljivao i prije dvije godine.

Tada je, podsjeća Bosić, u Banja Luku došla bivša visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, a Dodik odustao od inicijative za izjašnjavanje građana, bez konzultacija s onima koji su tada podržali održavanje referenduma.

''Ne vjerujem da će i ovaj put biti bilo šta od toga'', rekao je Bosić za BN televiziju.

Dodao je da od Dodika, koji ima skupštinsku većinu, za donošenje odluke o referendumu u RS, očekuje da objasni građanima što će se dogoditi nakon tog referenduma, ako ga i bude.

''Koji je slijedeći korak? Na koji način misli vratiti nadležnosti na razinu RS i da li to znači korak ka raskidanju i poništavaju Daytonskog sporazuma, koji bi neprijatelji RS mogli veoma dobro iskoristiti protiv njenih interesa'', upitao je Bosić.

Smatra da bi se ''trebalo promijeniti stil vođenja avanturističke politike“, koja može ugroziti i RS i srpski narod, jer je Daytonski sporazum jamac njihovog opstanka.

Predsjednik SDS-a je također ocijenio da situacija i u RS i u BiH ne ide u dobrom pravcu.

''Imamo sve dublju i političku krizu na svim razinama i konstantno ekonomsko propadanje koje se nastavlja i dalje. Politička kriza je dodatno produbljena pričama o rezoluciji o Srebrenici, te situacijom koja se dogodila s Naserom Orićem i mislim da smo svi zajedno vraćeni najmanje dva do tri koraka unatrag. Umjesto da smo okrenuti na rješevanje životnih pitanja građana, koji sve teže žive, mi se bavimo pitanjima koja vode u nove konflikte i nesporazume i čitavu situaciju vraćaju unatrag'', rekao je, između ostalog, Bosić.

Kopirati
Drag cursor here to close