Neće glasovati

Bosić: Bojkotom ne želimo produbljivati krizu

Vijesti / Flash | 06. 03. 2017. u 15:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub Srpske demokratske stranke (SDS) nazočit će sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja je najavljena za sutra, ali neće glasovati niti za jednu točku s dnevnog reda, kazao je to zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Mladen Bosić na konferenciji za medije.

Istaknuo je da su takav stav zauzeli jer ne žele bojkotom produbljivati krizu.

''Klub SDS-a neće podržati niti jednu točku u nadi da će oni koji su doveli do ove krize shvatiti poruku i učiniti napor da se iz nje izađe. Ovo nije u interesu mladih ljudi, ekonomije nego samo u interesu pojedinih političara i političkog establišmenta '', naveo je Bosić, a prenosi Fena.

Podsjetio je da je na njihov zahtjev, Kluba SDS-a, 16. veljače odgođeno održavanje sjednice zastupničkog doma i zakazano za 7. ožujak.

''Zahtjev je bio motiviran situacijom da je ugrožen ustavni poredak BiH zahtjevom jednog člana Predsjedništva BiH i odlukom neformalne grupe da se podnese revizija tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore za genocid'', rekao je Bosić te dodao da je kriza u međuvremenu produbljena te da ne postoje demokratski uvjeti da bi sjednica Zastupničkog doma bila održana.

Istaknuo je da izvanredna sjednica Predsjedništva BiH o ovoj temi koja je prekinuta dovodi do situacije da se ne zna je li Predsjedništvo BiH blokirano ili u funkciji. Naveo je da do nove sjednice neće biti jasne situacije.

Osim sjednice Predsjedništva BiH održana je i sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj su doneseni zaključci o temi revizije presude.

''Imamo i situaciju da ne znamo hoće li izaslanici vladajuće većine iz NSRS-a sudjelovati na sjednicama Zastupničkog i Doma naroda. Ako se odluče na blokadu Doma naroda mogu to učiniti, a samim tim i Parlamentarne skupštine BiH'', kazao je Bosić.

Naglasio je da zahtjevi za blokadu institucija BiH dolaze od onih koji žele da sruše Daytonski mirovni sporazum i ustavni poredak koji je on definirao, ali da je to duboko protiv interesa svih naroda i građana u BiH, piše Fena.

''Zato nećemo sudjelovati u blokadi rada da ne bismo išli na ruku onima koji to žele'', stava je Bosić.

Poručio je da ne postoji demokratski uvjet za nastavak sjednice Zastupničkog doma PSBiH zbog čega neće glasovati za točke dnevnog reda.

Kopirati
Drag cursor here to close