Dio rješenja

Smještaj u Salakovcu za maloljetnike bez pratnje iz Vučjaka

Borovac je iskazala spremnost Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice da se u Salakovcu osigura smještaj za maloljetnike bez pratnje, a koji su evidentirani u kampu Vučjak.
Vijesti / Flash | 05. 12. 2019. u 13:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Borovac: Smještaj u Salakovcu za maloljetnike bez pratnje iz Vučjaka

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac sastala se danas s povjerenicom za ljudska prava Vijeća Europe Dunjom Mijatović koju je informirala o aktivnostima Ministarstva u kontekstu povećanog priliva migranata u BiH.

Fokus je bio na najugroženijim kategorijama migranata, koji su izrazili namjeru ili podnijeli zahtjev za azil i smješteni u Izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac kod Mostara, a koji je postao primjer za ostale centre namjenjenje za smještaj migranata u BiH.

U tom centru trenutno boravi 180 osoba, u apsolutnoj većini riječ je o obiteljima s djecom te maloljetnicima bez pratnje staratelja.

Jednoglasno je zaključeno kako improvizirani kamp Vučjak u Unsko-sanskom kantonu hitno treba biti zatvoren, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Naglašavajući punu predanost poštovanju ljudskih prava migranata, a naročito djece, Borovac je iskazala spremnost Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice da se u Salakovcu osigura smještaj za maloljetnike bez pratnje, a koji su evidentirani u kampu Vučjak.

Kopirati
Drag cursor here to close