Izvanredni izbori

Borenović: Vlada je formirana na političkoj korupciji i RS-u trebaju novi izbori

Vijesti / Flash | 24. 01. 2016. u 16:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredni izbori u Republici Srpskoj su potrebni jer je Vlada formirana na političkoj korupciji, ponovio je danas u Doboju predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

''Politička korupcija se dogodila u RS-u. Dobro znamo da sadašnja skupštinska većina nije odraz izborne volje, jer je pet zastupnika koji su dobili podršku građana, pa i Doboja, na kritici vlasti i SNSD-a, prešlo u vlast i na taj način promijenili izbornu volju. Ako ćemo biti realni, danas je jedina vlast u BiH koja je formirana na političkoj korupciji Vlada RS-a'', kazao je Borenović u izjavi novinarima u Doboju.

Stoga opozicija u RS-u zagovara izvanredne izbore za tu razinu i trebali su, kaže, da je pravne države, biti organizirani još početkom prošle godine.

Međutim, potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović navodi da u RS-u ne postoji institucionalna kriza, već samo kriza u opoziciji koja "navodno" priziva izbore, ali u suštini strahuje od njih.

''Umiru od straha i od dolazećih lokalnih izbora i razumijem zašto se plaše nakon svih promašaja koje su napravili'', rekla je Cvijanović i zahtjeve opozicije u RS- u za održavanje izvanrednih izbora ocijenila kao "praznu priču i politikantstvo“.

Pita i zašto se izvanredni izbori ne bi održali za sve razine vlasti u BiH.

''Izbore smo imali prije godinu dana i jasno su pokazali kakva je situacija. Da se opći izbori ove godine održavaju, još jasnije bi pokazali kako stvari stoje'', kazala je danas Cvijanović u izjavi novinarima u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close