Smirivanje kaosa

Borenović: Policija i SIPA korektno surađivali tijekom akcije u Bosanskom Novom

Vijesti / Flash | 12. 12. 2015. u 14:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je danas da u zaključcima Vlade i Skupštine povodom akcije Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u novom Gradu/Bosanskom Novom ima "kontradiktornih i ishitrenih" stavova.

Tvrdi da se pokazao točnim zahtjev PDP-a da je trebalo prvo da se utvrdi što se točno događalo tijekom te akcije, izvedene prije dva dana po nalogu Suda i Tužiteljstva BiH.

"Postoje informacije da je policija RS-a tijekom pretresa u policijskoj stanici u Novom Gradu/Bosanskom Novom vrlo korektno surađivala sa SIPA-om i zbog toga smo zatražili da se utvrdi što se točno dogodilo", naglasio je Borenović.

Istragu trebaju provesti i institucije RS-a i BiH da bi se, kaže, izbjegle bilo kakve manipulacije.

Podsjetio je da opozicija nije nazočila posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, jer nije bio prihvaćen njihov zahtjev da se smijeni potpredsjednik entitetskog parlamenta Nenad Stevandić, za koga smatraju da je nelegalno na toj funkciji koja pripada najjačoj opozicijskoj stranci.

"Apelirao je na smirivanje bilo kakvog političkog kaosa da bi se sačuvala sigurnost za sve građane RS-a i BiH", istaknuo je predsjednik ove stranke Branislav Borenović.

Uputio je niz kritika na rad Vlade RS-a, posebno zbog odluke o novom zaduženju obveznicama u vrijednosti od 45 milijuna KM, imajući u vidu da je ukupna zaduženost od pet milijardi KM.

Naglasio je da PDP snažno podržava predloženi zakon o Ustvanom sudu BiH, koji su zajednički dogovorili predstavnici stranaka u RS-u, te očekuju da će s kolegama u FBiH biti postignut dogovor o potrebi usvajanja tog zakona, koji će definirati da strane sudije ne mogu biti u sastavu te pravosudne institucije.

Na sjednici Glavnog odbora PDP-a za potpredsjednike su izabrani Igor Crnadak, Slaviša Marković i Slavko Vučurević, a generalni tajnik je Miroslav Brčkalo.

Kopirati
Drag cursor here to close