Unatoč protuprosvjedima

Borenović: Nitko ne može spriječiti prosvjede opozicije u Republici Srpskoj

Vijesti / Flash | 17. 04. 2016. u 15:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nitko ne može spriječiti prosvjede opozicije u Republici Srpskoj, a realno je da oni budu održani u svibnju'', izjavio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

''Nitko nas u tome ne može spriječiti, pa ni najavljivanje protumjera vlasti, koje umjesto da idu u smjeru da se građanima omogući da izraze svoje nezadovoljstvo, samo dolijevaju ulje na vatru'', upozorio je Borenović.

Najavljenim protuprosvjedima vlast u RS-u je, tvrdi, pokazala strah od prosvjeda, koji trebaju pokazati nezadovoljstvo građana stanjem za koje je odgovorna vladajuća koalicija u RS-u.

''Mislim da su ti protuprosvjedi besmisleni i bespotrebni, te samo mogu dovesti do nečega što nije dobro za RS'', rekao je Borenović.

Prosvjedi u organizaciji opozicije trebali bi biti održani u svibnju, kada se, kako kaže, očekuju prvi uvećani računi za električnu energiju, što će samo biti kap koja je “prelila čašu punu nezadovoljstva”.

Savez za promjene je na sjednici Predsjedništva potvrdio spremnost da ide na prosvjede, a u sljedećih nekoliko dana definirat će, tvrdi, i određene tehničke detalje.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će, na dan kada opozicija u RS-u bude organizirala prosvjede zbog teškog socijalno-ekonomskog stanja u RS-u, i vlast organizirati protuprosvjede protiv njih, jer su "izdajnici, koji nisu dobro došli u RS".

''Tog istog dana, u isto vrijeme i mi ćemo organizirati prosvjede, jer imamo razloga da kažemo da su oni svojom izdajničkom politikom na razini BiH doveli RS u ovu situaciju, u kojoj jeste'', naveo je Dodik u izjavi novinarima u Banja Luci.

Tvrdi da će "opoziciji tada reći da izdajnici nisu dobro došli u RS".

Kopirati
Drag cursor here to close