referendumski izbori

Borenović: 2. listopada referendum protiv SNSD-a

Vijesti / Flash | 24. 09. 2016. u 12:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović tvrdi da će 2. listopad, biti dan na kojem će građani na izborima referendumski reći da su protiv SNSD-a.

Ne mogu prevariti građane

"Sutrašnji referendum neće pomoći SNSD-u, koji je imao namjeru i motiv da to iskoristi kako bi dobili nekoliko postotaka više na lokalnim izborima. Stoga će 2. listopad biti referendum protiv SNSD-a i građani će pokazati da se ne mogu prevariti s nečim što je već pročitana priča", tvrdi on.

Borenović je danas u Banja Luci rekao novinarima da je zadovoljan predizbornom kampanjom, jer je, navodi, vidljiva podrška građana PDP-u, njihovom programu i politikama koje nude.

"Dobit ćemo značajnu podršku građana", uvjeren je.

Kandidati PDP-a na lokalnim izborima danas su na banjalučkom trgu dijelili građanima letke kojima se želi ukazati na zloupotrebu patriotizma i podsjetiti na ispravno značenje tog pojma.

I SDP poziva na bojkot

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH poziva građane Bosne i Hercegovine da ne sudjeluju u neustavnom referendumu na području entiteta Republike Srpske.

Predsjedništvo SDPBiH je ocijenilo da svaka podrška tom, kako se navodi u priopćenju te stranke, antiustavnom pothvatu doprinosi urušavanju pravnog poretka države BiH i ugrožavanju svih njenih građana.

Predsjedništvo SDPBiH pozvao je sve javne dužnosnike da uskrate svoju podršku protuustavnom referendumu te da se suzdrže od učešća u njegovoj organizaciji.

''Ovo se posebno odnosi na dužnosnike koji obavljaju dužnosti u institucijama BiH, koji su položili zakletvu da će štititi Ustav BiH i ustavni poredak države'', ističe se u priopćenju.

Predsjedništvo SDPBiH upozorava da svaki doprinos ili sudjelovanje u pripremi i provedbi neustavnog referenduma predstavlja kazneno djelo.

Smatra da su "za novonastalu krizu sustava i urušavanje društvenog poretka odgovorne nacionalističke stranke koje ustrajno ignoriraju i krše presude najviših domaćih i međunarodnih pravosudnih instanci i teže konačnoj podjeli BiH po etničkoj osnovi", priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDPBiH.

Stranka dijaspore: Poduzeti mjere

Stranka dijaspore BiH poziva bh. građane u zemlji i inozemstvu da se ne odazivaju i da bojkotiraju sutrašnji referendum u RS-u "kojim se ignoriraju i krše presude najviših domaćih i međunarodnih pravosudnih organa i teži konačnoj podjeli BiH“.

''Svako sudjelovanje u pripremi i provedbi neustavnog referenduma predstavlja kazneno djelo zbog čega pozivamo Tužiteljstvo BiH kao i visokog predstavnika da, u okviru svojih nadležnosti, preduzmu mjere u cilju zaštite ustavnog poretka države'', priopćeno je iz te stranke.

Stranka dijaspore BiH poziva građane da, umjesto na referendum, masovno izađu na izbore 2. loppada i "daju povjerenje ljudima koji ga zaslužuju".

Kopirati
Drag cursor here to close