kome je stalo?

Borci pred vladom već 22 dana

Vijesti / Flash | 04. 07. 2017. u 07:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razvojačeni branitelji i dvadeset i drugu noć provode na otvorenom ispred zgrade Vlade FBiH. I dalje se u šatorima, bore za svoja prava opet na kiši, narušenog zdravlja i upućuju poziv vlastima da ispune njihova tri zahtjeva.

Poručuju da ih ni kiša ni bolest neće otjerati kućama, te da će tu ostati koliko god bude trebalo.

Ibrahim Hasanović, koji je od prvog dana ispred Vlade, kaže kako ne odustaju ni unatoč prohladnim i kišnim noćima.

''Danas smo uspjeli nešto stvari iz šatora osušiti, međutim vrijeme je promjenjivo i svašta se može dogoditi. Šatori ponovo mogu ponovno poplaviti, a onda ćemo noć morati provesti pod drvećem ili nekim improviziranim nadstrešnicama. Međutim, to nas ne obeshrabruje, mi nastavljamo svoju borbu za naša prava'', kazao je Hasanović.

Dodao je kako ima dosta bolesnih boraca, kojima je život ugrožen. Jednog je, ističe, Hitna pomoć uputila kući jer ima upalu pluća, javlja Oslobođenje.

''I nije on jedini. Još ima boraca s upalama pluća ali ništa ne govore i ne žale su. Ustrajni su u ovoj našoj borbi'', govori ovaj borac.

Nehumani uvjeti ne tiču se previše vlasti niti Vlade FBiH, jer nitko, kako navodi Hasanović, ne dolazi i ne želi razgovarati s njima.

''Nema čak ni Međunarodne zajednice i visokog predstavnika Valentina Inzka. To sve govori da nikome nije stalo do nas'', kazuje Hasanović.

Kopirati
Drag cursor here to close