Borci ne odustaju: Spremni praviti barake pred Vladom

Vijesti / Flash | 20. 07. 2017. u 08:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirni prosvjed demobiliziranih boraca nastavljen je u parku ispred zgrade Vlade Federacije BiH. Pomaka u rješavanju zahtjeva od prije 40 dana nema.

Iako je ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević dan ranije sa sastanaka o realizaciji sporazuma potpisanog 7. srpnja, a koji su održani u Busovači, Vitezu i Bugojnu, pozvao borce da se uključe u pregovore i realizaciju tog sporazuma, borci kažu da taj sporazum i ne postoji.

''To nije ni sporazum, to je nekakav prijedlog mjera koji su smislili samo da bi se razvodnila situacija i odgodilo rješavanje problema. Mi smo jasno na početku prosvjeda rekli da nema pregovora s njima. Imaju točke koje su vrlo jasne. Nismo došli zbog socijalnih zbrinjavanja, nego zbog statusnog rješavanja pitanja. Prvih dana po dolasku ovdje ispred Vlade rečeno nam je da su razvojačeni branitelji nadležnost županija, evo, sad nas je sveo poslije ovog na općinski nivo. Bio sam pripadnik Armije RBiH i hoću da me tako rješavaju. I dok to ne urade, mi smo tu'', rekao je za Oslobođenje Sulejman Osmanović iz Srebrenika.

Čvrsto je, kaže, uvjeren u to da će u parku biti sagrađene barake, te da će zimovati u Sarajevu ako se ne riješe njihovi zahtjevi.

''Kome da se priključimo? Lijepo smo rekli naša tri zahtjeva. Ja ne znam više tko je ovdje lud. Od socijalnog osiguravanja nema ništa. Neka fino registar boraca naprave, ukinu primanje udruženjima i bit će para za dodatak od 326 maraka. Kad oni mogu imati po četiri-pet tisuća primanja, možemo i mi 326. I to je socijalni slučaj. Mogu platiti režije, kupiti djetetu patike... Ovako nemam ništa osim 20 KM dječjeg doplatka. Ako on može preživjeti mjesec od 20 maraka, svaka mu čast. Neka on meni da svoje, ja ću njemu svoje'', kaže Oslobođenju Zlatan Hadžiibrišević iz Tuzle.

Kopirati
Drag cursor here to close