Mektić

Borba protiv terorizma jedan od glavnih prioriteta u suradnji sigurnosnih agencija

Vijesti / Flash | 26. 01. 2016. u 18:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić i veleposlanik Republike Turske Cihad Erginay na današnjem sastanku u Sarajevu ocijenili su da je borba protiv terorizma jedan od glavnih prioriteta u suradnji sigurnosnih agencija dvije države.

''S obzirom na to da se suočavamo s istom prijetnjom i izazovima, BiH je potpuno otvorena za suradnju kada je u pitanju borba protiv terorizma'', kazao je Mektić te predložio jačanje suradnje policijskih agencija kroz zajedničke obuke.

Istaknuto je da je razmjena informacija između dvije države izuzetno dobra što je rezultiralo i zajedničkim akcijama protiv osoba koje su sudjelovale na sirijskom ratištu.

Tijekom sastanka, veleposlanik Erginay je istaknuo da je za Tursku izuzetno važno očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini, ocijenivši da je sadašnja vlast napravila velike rezultate u veoma kratkom periodu.

Mektić je istaknuo da Ministarstvo sigurnosti i Vijeće ministara BiH ostaju privrženi ispunjavanju reformske agende i približavanja BiH europskim integracijama, naglasivši da je jedan od važnih preduvjeta na tom putu i raščišćavanje s korupcijom na čemu će se u narednom periodu još intenzivnije raditi, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close