Hutovo blato

Boras i Sunagić obišli opožarena područja Hutova blata

Vijesti / Flash | 17. 10. 2011. u 11:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade HNŽ Srećko Boras i ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Samir Sunagić tijekom jučerašnjeg dana obišli su opožarena područja Hutova blata.

Tom prigodom ravnatelj J.P. Hutovo blato Nikola Zovko upoznao ih je s katastrofom koju je požar prouzročio, ističući kako su nastale štete neprocjenjive, a da će se stvarni razmjeri moći utvrditi nakon potpunog saniranja požara.

Kako se radi o parku prirode, po mnogo čemu jedinstvenom u ovom dijelu Europe, jasno je da će trebati puno vremena da opožareni dio Parka ponovno postane mjesto obitavanja jedinstvenih biljnih i životinjskih vrsta, istaknuo je tom prigodom ravnatelj Zovko, dodavši kako već duže razdoblje postoje ozbiljni problemi u financiranju Parka.

Premijer Boras kazao je kako je preuranjeno davati konačnu ocjenu o razmjerima štete, ali je, iz onoga što je mogao vidjeti tijekom obilaska, jasno da je ovo jedna od najvećih katastrofa koje je požar prouzročio na prostorima naše Županije.

Kazao je kako očekuje da civilna zaštita općina na čijem je području Hutovo blato, zajedno s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, urade svoj dio posla, kako bi Stožer civilne zaštite, koji će danas održati svoju sjednicu, mogao Vladi predložiti dalje potrebne aktivnosti s ciljem pomoći Hutovu blatu.

Inače, izvanredna sjednica Vlade HNŽ, na kojoj će jedna od točaka dnevnog reda biti i stanje na opožarenom području Hutova blata, održat će se sutra (18. listopada 2011. godine).

Kopirati
Drag cursor here to close