Pismo vlasnice

Boni je preživio, vlasnik pit bulla je plakao

Vijesti / Flash | 31. 05. 2016. u 13:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nadam se da će ovo biti opomena svim vlasnicima velikih, pogotovo opasnih pasa, da im stavljaju brnjice'', napisala je u pismu portalu Bljesak.info Irina iz Mostara, vlasnica psa kojeg je na gradskoj šetnici napao pit bull.

Pas je, na sreću, preživio, a pomoć mu je pružena u veterinarskoj stanici na Rudniku.

''Dežurni je bio dr. Dinko. Veliko mu hvala! Zubi put bulla nisu zahvatili žile na vratu, inače ne smijem ni da mislim kako bi se završilo. Moj pas, bichon bolognezer, se zove Boni, ima 5 godina. Leži trenutno kući, liže krvave šapice, a meni je srce kao naš Hum jer mi je ostao živ. Ne znam tko je vlasnik pit bulla, čovjek je plakao od nemoći. Nije istina da sam podnijela kaznenu prijavu protiv vlasnika. Niti ću podnijeti - samo se nadam i apeliram na vlasnika pit bulla da ga ne šeta po gradu, kao i da mu obavezno stavi brnjicu'', napisala je Irina, koja je navela kako je i ona primila cjepivo protiv tetanusa jer je imala trag zuba na prstu i nekoliko ogrebotina po nogama.

''Ovom prilikom bih se zahvalila taksisti, koji nas je, onako krvave, vozio s Lenjinovog (šetališta, op.a.) na Rudnik u veterinarsku stanicu. Ne znam ni tko je, ni koji je taksi u pitanju, bila sam u šoku. Voljela bih mu se zahvaliti, pa ako pročita ovo, ako može neka mi se javi'', navela je Irina.

Podsjećamo, po Kaznenom zakonu Federacije BiH i Zakonu o javnom redu i miru u HNŽ stoji kako se pse treba na javna mjesta izvoditi s brnjicom, a da će se vlasnici pasa koji to ne učine i čiji psi ugrizu nekoga biti novčano kažnjeni.

Javnost o ovom događaju obavijestio je jedan građanin na društvenim mrežama, koji je rekao kako je pozvao policiju, ali da reakcije nije bilo.

''Hoće li itko više u ovom gradu preuzeti odgovornost i za šta?'', zapitao se ovaj građanin.

Kopirati
Drag cursor here to close