Dileri uzvraćaju?

Bombaški napad na predsjednika "Egzekutora" koji ubija dilere bez suđenja

Vijesti / Flash | 03. 09. 2016. u 05:51 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 12 ljudi je poginulo, a više od 60 je ozlijeđeno u bombaškom napadu u Davaosu, rodnom gradu filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea, javlja BBC.

Eksplozija se dogodila ispred hotela Marco Polo, koji Duterte često posjećuje. On se u vrijeme napada nalazio u gradu, ali nije ozlijeđen.

Glasnogovornik predsjednika je otkrio da su na licu mjesta pronađeni geleri, a zbog napada je na visoku pripravnost stavljena i policija u Manili.

Kontroverzni Duterte, poznat pod nadimkom "Egzekutor" je objavio rat dilerima droge, a za kratko vrijeme koliko je na čelu države ubijeno je preko tisuću osumnjičenih dilera, bez ikakvog prethodnog sudskog postupka.

Duterte je obećao da će ih ubiti najmanje 100 000.

Proglašeno ''stanje bezakonja''

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte nakon eksplozije koja se dogodila sinoć na tržnici u Davau na jugu Filipina proglasio je ''stanje bezakonja''.

Kako je prenio lokalni GMA News, Duterte je kazao da je poginulo 14 osoba, a ranjena 71 u eksploziji koja se dogodila sinoć te je proglasio ''stanje bezakonja'', a kojim se podrazumijeva povećanje akcija koje imaju za cilj borbu protiv terorizma, rasturanja opojnih droga i zločina. 

Na ovaj način, prema riječima filipinskog predsjednika, pokušat će prevazići izvanredno stanje i krizu. Pozvao je vojsku i policiju Filipina da širom zemlje na adekvatan i odgovarajući način obavljaju svoje obaveze. 

Podsjetio je na prijetnje organizacije Ebu Seyyaf rekavši da su ih upozorili ne samo na mjesto Sulu nego i na neka druga. 

"Ranije smo upozoreni, bili smo spremni", poručio je Duterte. 

U trenutku eksplozije Duterte se nalazio u posjeti ovom gradu gdje je 22 godine bio gradonačelnik. 

Kopirati
Drag cursor here to close