Pripadnik ISIL-a

Bombaš se raznio tijekom racije u Turskoj

Vijesti / Flash | 15. 11. 2015. u 16:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan terorist danas se raznio eksplozivnom napravom za vrijeme policijske racije protiv ISIL-a u turskom gradiću na granici sa Sirijom, javljaju turski mediji.

Pet policajaca je ranjeno, a policija je ubila četiri pripadnika Islamske države.

Incident se dogodio kada su pripadnici turskih anti-terorističkih snaga upali u tajno sjedište ISIL-a u gradu Gaziantepu, javlja AP.

Dvije žene, za koje se sumnja da su pripadnice terorističke organizacije, uhićene su u raciji, a troje djece je stavljeno pod nadzor države.

Tijekom racije pronađen je veliki broj vatrenog oružja i eksploziva.

Samo nekoliko sati prije ovoga incidenta, druga grupa terorista otvorila je vatru na vojno vozilo u blizini sjeveroistočne granice Turske i Sirije.

Automobil pun militanata krenuo je prema turskim vojnicima, prilikom čega je upozoren da se zaustavi, no vozač se oglušio na naredbu a militanti su počeli pucati po vojnicima, nakon čega su oni uzvratili paljbu i ubili četvoricu pripadnika ISIL-a. Ipak, vozač je uspio pobjeći, tako da nije jasno koliko se osoba nalazilo u automobilu.

Za sada nema informacija da su ova dva događaja u Gatiantepu povezana.

Inače, razina sigurnosti u Turskoj podignuta je na najvišu razinu s obzirom da se u Antalyi održava Summit zemalja G20 kojem nazoče najveći svjetski lideri, koji, između ostalog, raspravljaju i o globalnom terorizmu kao najvećem problemu današnjice.

Kopirati
Drag cursor here to close