Maureen Cormack

Bolje da RS otvara radna mjesta umjesto da organizira referendum

Vijesti / Flash | 17. 09. 2015. u 14:57 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack ponovila je danas stav SAD-a da je najavljeni referendum u Republici Srpskoj (RS) o radu Suda i Tužiteljstva BiH i antidaytonski i antiustavni korak te se nada da će predsjednik RS-a Milorad Dodik i Skupština RS-a odlučiti da povuku tu odluku.

Ona je u izjavi novinarima u Gradišci naglasila da je taj stav njene zemlje veoma jasan od trenutka od kako je spomenut referendum u RS-u.

''Mislim da je puno bolje iskoristiti i vrijeme i energiju fokusiranjem na otvaranje novih radnih mjesta za mlade ljude, za razvoj ekonomije i europski put BiH'', ukazala je veleposlanica Cormack.

Istaknula je da se u RS-u mora usvojiti novi zakon o radu, kao što je to urađeno u Federaciji BiH te da će o tome kako RS namjerava riješiti to pitanje sutra razgovarati i premijerkom Željkom Cvijanović.

''Nadam se da će se to pitanje brzo riješiti, jer sam širom RS imala priliku upoznati prekrasne ljude i oni to zaslužuju'', istaknula je ona navodeći da je to uvjet za približavanje BiH EU i aranžman s MMF-om.

Američka veleposlanica je navela je i da usvajanje tog zakona u FBiH bilo važan korak koji je trebalo poduzeti.

Kopirati
Drag cursor here to close