22. veljače

Bogat program obilježavanja Dana Općine Jablanica

Obilježavanje 22. veljače - Dana Općine Jablanica i ove godine prati bogat i raznovrstan program.
Vijesti / Flash | 21. 02. 2023. u 09:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje 22. veljače - Dana Općine Jablanica i ove godine prati bogat i raznovrstan program.

Tim povodom od 14. do 17. veljače upriličeni su Dani sporta u Jablanici, sinoć je otvorena izložba starih razglednica i fotografija Jablanice autora Nihada Širića, dok će večeras biti otvorenje izložbe slika članova Udruženja Lug "NeretvaArt" Jablanica, a zatim koncert učenika Škole gitare Galeb.

Za sutra je planiran obilazak spomen obilježja koje će početi u 9.30 sati posjetom Haremu Jasen, a zatim će se obići Partizansko groblje, Spomenik civilnim žrtvama rata, Centralno spomen obilježje šehidima, poginulim, nestalim i umrlim borcima odbrambeno – oslobodilačkog rata "92-95" te Spomenik jablaničkim prvoborcima u Gradskom parku.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Jablanica bit će održana u Kino dvorani u 11 sati, a nakon nje u 13 sati otvaranje Resursnog centra kreativnih industrija u Muzeju Bitka za ranjenike na Neretvi, gdje će u 13.30 sati biti otvorena i izložba slika "10 godina fotografije" autora Dženada Džine.

Istoga dana u 18 sati u Kino sali odigrat će se kazališna predstava "Državni lopov".

U subotu, 25. veljače, u Sportskom centru održat će se Međunarodni rukometni turnir, a u večernjim satima u dvorani Osnovne škole koncert prijateljstva s gostima u organizaciji Folklornog ansambla "Neretva" Jablanica.

U nedjelju, 26. veljače, planiran je XVIII. tradicionalni planinarski pohod na Veliki Vran, objavili su iz Općine Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close