Višići

Blokadom puta žele ukazati na opasnost od poplava

Vijesti / Flash | 17. 09. 2011. u 09:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija mjesnih zajednica iz Čapljine, Višića, Čeljeva, Klepaca, Svitave, Dračeva, Sjekosa, Gnjilišta, Gabele i Gabela polja, održali su blokadu magistralnog puta M17 u naselju Višići, danas u vremenu od 9:55 do 10:15 sati.

Potaknuti dosadašnjim lošim iskustvom s visokim vodostajima na nasipima tijekom zimskog perioda i velike opasnosti od poplava, a sve to zbog nemara nadležnih institucija koje su trebale riješiti ovaj problem, žitelji ovih naselja željeli su ovim mirnim prosvjedom ukazati na probleme s kojima su suočeni.

"Već tri godine traje nemar za nasip koji brani naša naselja, a to je desni nasip Krupe. Lani je voda na tri mjesta probila taj nasip i mi smo ga uspjeli obraniti, a s obzirom kakvo je stanje nasipa, ove godine mještani spomenutih naselje sigurno neće biti na suhom", kazao je predsjednik Mjesne zajednice Višići Julio Dugandžić.

Ističe kako Agencija za vodno područja Jadranskog mora, koja je odgovorna za nasipe i koja je u ingerenciji federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, do sada nije učinila ništa.

Po Dugančićevim riječima, spomenuta Agencija je raspisivala tendere za izgradnju nasipa, ali svaki put, kako je kazao, tender se poništi.

"Stoga pozivamo federalnu Vladu da se uključi u rješavanje ovog problema", kazao je Dugandžić istaknuvši kako je ovo zadnji trenutak da se nasipi počnu graditi jer kad počnu kiše više nema mogućnosti doći do nasipa.

Kopirati
Drag cursor here to close