Široki Brijeg

Blokada Pecare i 3D rekonstrukcija navijačkih nereda

Vijesti / Flash | 15. 11. 2016. u 11:37 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 16. studenoga 2016. godine sudski vještak Županijskog suda u Splitu obavit će 3D rekonstrukciju navijačkih nereda u kojima je 2009. godine poginuo navijač Sarajeva ispred stadiona Pecara u Širokom Brijegu, doznaje neslužbeno Bljesak.info.

Iz Uprave policije MUP-a ŽZH priopćili su da će tog dana u vremenu od 13.30 do 15.00 sati biti u potpunosti obustavljen promet motornih vozila kroz dio Ulice fra Didaka Buntića, točnije od križanja s Ulicom fra Mirka Ćosića do križanja s Ulicom kraljice Jelene. Iz policije nisu naveli zbog čega će biti obustavljen promet.

''U navedenom vremenu policijski službenici će regulirati promet i preusmjeravati vozače motornih vozila na alternativne prometne pravce. Molimo vozače za razumijevanje te apeliramo na njih da u navedenom vremenu izbjegavaju kretanje kroz uže gradsko središte'', navode iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Podsjećamo, 4. listopada 2009. godine u neredima koje je izazvala navijačka skupina iz Sarajeva ''Horde zla'' kod stadiona Pecara poginuo je njihov pripadnik Vedran Puljić. Puljić je stradao od hica ispaljenog iz pištolja, a ni dan danas se ne zna tko ga je ubio. U sukobima s policijom i mještanima ozlijeđeno je nekoliko pripadnika ''Hordi zla'', policije te mještana, a sarajevski huligani nožem su u dvorištu kući zboli jednog Širokobriježanina koji je na svu sreću preživio.

Za ubojstvo Vedrana Puljića osumnjičen je Oliver Knezović. Suđenje je iz Zagreba prebačeno ja Županijski sud u Splitu, a počelo je u ožujku ove godine. Do lipnja je u nekoliko ročišta svjedočilo oko 20 svjedoka, a Knezović se odazvao na svako.

U optužnici stoji da je 4. listopada 2009. godine, oko 15.25 sati, u Širokom Brijegu ispred stadiona Pecara tijekom sukoba ''Škripara'', navijača Širokog Brijega, i ''Hordi zla'', navijača Sarajeva, policajcu Draganu Vujeviću, koji je radio na osiguranju, iz korica istrgnuo službeni pištolj Glock 19, izišao na cestu te u smjeru sarajevskih navijača ispalio deset hitaca. Po optužnici, jedan je pogodio Puljića u glavu i ubio ga, a još šest navijača je ranjeno. Knezovića se optužnicom tereti za ubojstvo, šest pokušaja ubojstva i općeopasnu radnju.

Kopirati
Drag cursor here to close