Presuda im izrečena po treći put

Bivšim specijalcima MUP-a RS 40 godina zatvora za pljačku 617.000 KM

Bivši pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović osuđeni su na po deset i po a Banda na osam i po godina zatvora.
Vijesti / Flash | 22. 07. 2019. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica nekadašnjih specijalaca i njihov suučesnik Oleg Banda osuđeni su pred Okružnim sudom u Banjaluci na ukupno 40 godina zatvora za pljačku na autoputu Banjaluka – Gradiška, tijekom koje je ukradeno oko 617.000 maraka.

Presuda im je izrečena po treći put, nakon što su dvije prethodne ukinute.

Bivši pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović osuđeni su na po deset i po a Banda na osam i po godina zatvora.

U prvom postupku, Malić, Popović i Paraš osuđeni su na po 11 godina, dok je Banda dobio dvije godine manje, ali je Vrhovni sud RS tu presudu ukinuo. U obnovljenom postupku su četvorici optuženih izrečene za po pola godine blaže kazne ali je i ta presuda ukinuta u rujnu 2018. godine.

Video: Ekskluzivni video: Specijalci MUP-a RS u pljački - Special police members in robbery

Pljačka je izvršena u rujnu 2015. godine na autoputu Banjaluka- Gradiška, a napadnut je konvoj s novcem “UniCredit banke” koji je “Sector security” trebao prevesti do državne granice s Hrvatskom. Optuženi su uhićeni i pritvoreni četiri mjeseca kasnije, javlja BIRN.

Posebno otežavajuća okolnost na strani optuženih, prema ovoj presudi, je što su u vrijeme izvršenja oružane pljačke bili pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske.

Presudom su obvezni da vrate 540.000 maraka, a to je dio ukradenog novca za koji nije utvrđeno gdje se nalazi.

Okružni sud u Banjaluci danas je produžio pritvor Vladimiru Maliću i sUučesnicima koji se u pritvoru nalaze od siječnja 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close