Radomir Počuča

Bivši srpski TV voditelj prihvatio nagodbu za sudjelovanje u ratu u Ukrajini

Vijesti / Flash | 20. 04. 2016. u 10:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši televizijski voditelj i dobrovoljac Radomir Počuča, nagodio se s višim tužiteljstvom u Beogradu da za svoje dobrovoljačko djelovanje u oružanim sukobima u Ukrajinu bude kažnjen uvjetnom kaznom zatvora.

Počuča je novinarima ispred Palate pravde rekao da je sporazumno priznao krivnju za kaznu od godinu i pol dana zatvora, uvjetno na četiri godine.

Prema srbijanskom zakonu, za sudjelovanje u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organiziranju i vrbovanju građane Srbije za odlazak u rat, predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do 10 godina.

Suđenje Počuči na Višem sudu u Beogradu, zbog optužbi da je prijetnjama koje je uputio preko Facebooka ugrozio sigurnost "Žena u crnom", bit će nastavljeno 19. svibnja.

Počuča se u srijedu prvi put pojavio pred sudom nakon povratka iz Ukrajine, gdje se borio kao dobrovoljac na strani proruskih trupa, navodi Tanjug.

On je krajem ožujka uhićen u Srbiji po tjeralici koja je za njim bila raspisana zbog izbjegavanja suđenja, ali je ubrzo odlukom suda pušten da se brani sa slobode i oduzeta mu je putovnica.

Počuči, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj TV Pink, sudi se za kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti, jer je preko svog Facebook profila 25. ožujka pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obilježavale 15. obljetnicu od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Ubrzo nakon toga ostao je bez posla u policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close