Odbijena optužnica protiv njega za primanje dara

Bivši šef tužio Upravu za neizravno oporezivanje

Na pripremnom ročištu po tužbi Kulenovića protiv UNO-a, pravna zastupnica Jasminka Jovišević je iznijela prijedlog dokaza koje namjerava iznijeti u sporu.
Vijesti / Flash | 10. 06. 2019. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U upravnom sporu pred Sudom BiH, Nedim Kulenović zatražio je poništenje rješenja o njegovom otkazu u Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) nakon što je odbijena optužnica protiv njega za primanje dara.

Na pripremnom ročištu po tužbi Kulenovića protiv UNO-a, pravna zastupnica Jasminka Jovišević je iznijela prijedlog dokaza koje namjerava iznijeti u sporu.

Sud BiH je u lipnju prošle godine u kaznenom postupku zbog nezakonitosti odbio optužnicu protiv Kulenovića, koji je bio šef Grupe za prinudnu naplatu UNO-a u Banjaluci.

Za vrijeme trajanja suđenja Kulenović je bio suspendiran, a disciplinska komisija UNO-a mu je raskinula radni odnos u ožujku ove godine.

Jovišević u tužbenom zahtjevu traži da se poništi rješenje disciplinske komisije, jer smatra da je postupala nezakonito, s obzirom da je Kulenović u kaznenom postupku oslobođen “zbog nezakonitosti”, javlja BIRN.

Ona je predložila da se na glavnom ročištu izvede određeni broj materijalnih dokaza, te sasluša sedam svjedoka, uključujući tužiteljicu Maja Stupar Ilić.

Pravna zastupnica predložila je da se tužiteljica ispita zbog čega je preko suca Suda BiH angažirala istražitelje Specijalnog tužiteljstva u Banjaluci, jer oni po zakonu nisu bili ovlašteni u ovom slučaju nego Državna agencija za istrage i zaštitu.

Predloženo je i angažiranje vještaka koji će obračunati neisplaćene plaće Kulenoviću od 11. lipnja 2016. godine, s doprinosima i zateznim kamatama.

Na pripremno ročište nije pristupio predstavnik UNO-a, pa je sutkinja Dragica Miletić za 2. rujan zakazala nastavak ročišta, na kojem bi se tuženi trebalo da izjasni o zahtjevima Kulenovića.

Kopirati
Drag cursor here to close