seksualni skandal

Bivši šef MMF-a na optuženičkoj klupi zbog prostitucije i raskalašenih zabava

Vijesti / Flash | 02. 02. 2015. u 15:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dominique Strauss-Kahn optužen je da je bio organizator i sudionik raskalašenih zabava. Brani se da nije znao da su žene prisutne na zabavama prostitutke.

Blizu četiri godine nakon što mu je seksualni skandal u SAD-u uništio političku karijeru, bivši direktor Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn se u ponedjeljak pojavio na sudu u Francuskoj zbog podvođenja.

Strauss-Kahn je dugo bio favorit uoči predsjedničkih izbora 2012. u Francuskoj. Optužen je da je organizirao i sudjelovao u raskalašenim zabavama u Parizu i Washingtonu, a sada mu prijeti 10-godišnja kazna zatvora i novčana kazna u iznosu od 1,5 milijuna eura ukoliko mu se krivnja dokaže.

Strauss-Kahn (65), bivši socijalistički ministar je na optuženičkoj klupi s još 13 osoba među kojima su hotelijeri, policajci, odvjetnici, poduzetnici i jedan svodnik.

Njegove izjave se ne očekuju prije sredine sljedećeg tjedna, a predviđa se da će proces trajati najmanje tri tjedna.

Obrana Dominique Staruss-Kahna je nepromijenjena i potvrđuje da je sklon raskalašenim zabavama, ali nije znao da su prisutne žene prostitutke te da nije imao glavnu ulogu u njihovim organizacijama, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close