Makedonija

Bivši premijer zbog tenkova mora u zatvor

Vijesti / Flash | 25. 11. 2014. u 14:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši makedonski premijer Vlado Bučkovski mora se javiti u zatvor u Skoplju u roku od osam dana radi izdržavanja dvogodišnje kazne na koju je osuđen zbog umiješanosti u kupovinu i prodaju polovnih dijelova za tenkove.

Bučkovskom je Osnovni sud u Skoplju odbio žalbu o odlaganju izvršenja kazne zatvora koju je tražio zbog obveza na Pravnom fakultetu "Justinijan Prvi" u Skoplju gdje predaje Rimsko pravo.

Njegovu molbu sud je odbio uz obrazloženje da nije trebao da prihvaća obvezu jer je prethodno dobio presudu Apelacijskog suda kojom mu je potvrđena dvogodišnja zatvorska kazna.

Bučkovski se žalio i Vrhovnom sudu što mu je posljednja prilika da ne ide u zatvor.

Vlado Bučkovski bio je makedonski premijer od 2004. do 2006. godine, a prije toga ministar obrane. Zajedno s načelnikom Generalstožera iz 2001. godine Metodijem Stambolijskim osuđen je na zatvorsku kaznu zbog umiješanosti u kupovinu i prodaju polovnih dijelova za tenkove čime je država oštećena za 2,5 milijuna eura.

Bučkovski je za isto kazneno djelo 2008. godine osuđen na 3,5 godine zatvora, no slučaj je bio vraćen na ponovno suđenje.

Kopirati
Drag cursor here to close