Michael Bloomberg

Bivši gradonačelnik New Yorka kreće u utrku za predsjednika

Vijesti / Flash | 24. 01. 2016. u 11:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michael Bloomberg, milijarder i bivši gradonačelnik New York Citya, rekao je svojim pomoćnicima da pripreme planove za njegovu nezavisnu kampanju za američke predsjedničke izbore, kazao je izvor blizak njemu.

Bloomberg je prijateljima i saradnicima kazao da bi bio spreman potrošiti jednu milijardu dolara vlastitog novca za kampanju za izbore u novembru 2016. godine, tvrdi izvor, koji je želio ostati anoniman, prenio je Reuters.

Ovaj 73-godišnjak dao je sebi rok do početka ožujka za ulazak u predsjedničku utrku, tvrdi izvor, nakon što je naručio ispitvanje javnog mnijenja u prosincu kako bi vidio kakvi su mu izgledi protiv Donalda Trumpa i Hillary Clinton, favorita republikanske i demokratske stranke.

U povijesti SAD-a, kandidat koji nije pripadao demokratima ili republikancima nikada nije pobijedio. Međutim, Bloomberg, koji ima bliske odnose s Wall Streetom i liberalne poglede na društvena pitanja, vidio je potencijalnu pobjedu ako bi se kandidovao protiv Trumpa ili teksaškog senatora Teda Cruza na republikanskoj strani i Berniea Sandersa na demokratskoj strani.

Bloomberg je bio gradonačelnik New Yorka od 2002. do 2013. i već dugo razmišlja o kandidiranju na predsjedničkim izborima. On je promijenio stranačku pripadnost iz republikanaca u neovisne 2007. godine, a u posljednjih nekoliko godina potrošio je milijune na kampanje za pooštravanje američkih zakona o oružju i reformiranje imigracije.

Kopirati
Drag cursor here to close