James Comey

Bivši direktor FBI-a će javno svjedočiti o sukobu s Trumpom

Vijesti / Flash | 31. 05. 2017. u 19:46 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smijenjeni direktor FBI-a James Comey planira javno svjedočiti u Senatu idućeg tjedna kako bi potvrdio šokantne optužbe da ga je američki predsjednik Donald Trump primoravao da prekine istragu povezanosti Trumpovih bliskih suradnika s Rusijom, kazao je u srijedu izvor blizak ovom pitanju.

Još uvijek se radi na konačnim detaljima i nije određen službeni datum za njegovo svjedočenje. Očekuje se da će se Comey pojaviti pred Obavještajnim odborom Senata koji istražuje moguće veze između Trumpovih pomoćnika i Rusije tokom prošlogodišnjih predsjedničkih izbora, izvještava CNN.

Comey drži privatne sastanke sa posebnim savjetnikom Robertom Muellerom kako bi dogovorili parametre njegovog svjedočenja u cilju osiguravanja da neće biti nikakvih pravnih posljedica ovog javnog obraćanja, rekao je izvor. Comey će najvjerojatnije održati službeni razgovor s Muellerom nakon javnog obraćanja.

Izvor je kazao da Comey najvjerojatnije neće ići u detalje sporne istrage, ali se čini da je više nego voljan opisati svoju interakciju s Trumpom koja je prethodila Comeyevoj smjeni.

Kopirati
Drag cursor here to close