Lobiranje

Bivši britanski premijer u Beogradu sklapa poslove: Potpora Srbiji

Vijesti / Flash | 20. 06. 2014. u 06:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić razgovarao je četvrtak u Beogradu s bivšim britanskim premijerom Tonyem Blairom o procesu pridruživanja Srbije Europskoj uniji i on mu je obećao potporu na tom putu, priopćio je vladin ured za suradnju s medijima.

Blair je jučer popodne doputovao u Beograd privatnim zrakopolovom, a mediji su u prvim izvješćima njegov dolazak predstavili kao tajni, da bi potom bilo najavljeno priopćenje nakon sastanka.

Vučić je Blairu, kako se navodi u priopćenju, predstavio političke i ekonomske reforme koje vlada Srbije planira provesti u narednom razdoblju, a od bivšeg britanskog premijera zatražio je da 'svojim vezama i ugledom pomogne Srbiji na putu ka Europskoj uniji'.

Blair je pružio snažnu potporu eurointegracijskom procesu i prihvati da u tom procesu pomogne srpskoj vladi, navedeno je u priopćenju. Blair je nakon odlaska s dužnosti premijera Velike Britanije 2007. osnovao lobističku organizaciju 'Tony Blair Associates'.

Pojedini elektronički mediji sinoć u Beogradu špekuliraju da je Blair novi savjetnik srbijanske vlade, ali službenih potvrda te informacije nema.

Blair je, zajedno s još 14 državnika vodećih zemalja članica NATO i čelnika NATO, 2000. u beogradskom okružnom sudu u odsustvu nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora zbog 'poticanja na agresivni rat, povrede teritorijalnog suvereniteta, pokušaja ubojstva predstavnika najviših državnih organa, ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i upotrebe nedozvoljenih sredstava borbe'.

Kopirati
Drag cursor here to close