Stimulativna mjera

Biste li se cijepili za slobodan dan na poslu?

''Prema informacijama sa terena odziv građana na imunizaciju bi mogao i trebao biti znatno viši. Stoga, smatram da smo svi obavezni u skladu sa mogućnostima i nadležnostima stimulirati građane da zaštite sebe i druge od virusa''
Vijesti / Flash | 18. 08. 2021. u 11:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je inicijativu Vijeću ministara BiH da se pokrene kampanja promocije cijepljenja protiv koronavirusa te da se razmotri uvođenje podsticaja i stimulativnih mjera, poput omogućavanja jednog slobodnog dana svim uposlenicima koji se cijepe.

Kako je objavila na Facebook profilu, ministrica Turković poziva javne i privatne kompanije, udruženja poslodavaca, sindikate i druge institucije da stimulativno djeluju na uposlenike i omoguće im da sudjeluju u masovnoj imunizaciji koja je započela u našoj državi. Također, ministica Turković je pozvala i sve druge državne institucije, entitete, županije i općine da podstaknu uposlenike da se cijepe, da im omoguće slobodan dan ili ih stimuliraju na cijepljenje na drugi način.

''Napokon imamo dovoljne količine cjepiva. Očekujemo i nove pošiljke. Stabilna epidemiološka situacija je odlična prilika da provedemo što masovniju imunizaciju. Prema informacijama sa terena odziv građana na imunizaciju bi mogao i trebao biti znatno viši. Stoga, smatram da smo svi obavezni u skladu sa mogućnostima i nadležnostima stimulirati građane da zaštite sebe i druge od virusa'' – navela je ministrica Turković.

Kopirati
Drag cursor here to close