Prva faza

Biskup Palić zahvalio sudionicima akcije pomoći porušenoj Banovini

Donatorski broj, kako kaže, i dalje je otvoren i sve što bude uplaćeno bit će proslijeđeno potrebnima radi kojih je ova akcija i pokrenuta.
Vijesti / Flash | 25. 01. 2021. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na završetku prve faze prikupljanja pomoći porušenoj Banovini, mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić uputio je pismo zahvale svim svećenicima, redovnicima, vjernicima i svima koji su osobno, posredstvom župe ili Biskupijskog Caritasa, sudjelovali u akciji pomoći porušenoj Banovini.

"Snažan potres koji je pogodio Središnju Hrvatsku, Sisačko-moslavačku županiju, odnosno velik dio Sisačke biskupije, potaknuo je mnoge da, pojedinačno i organizirano, iskažu konkretnu solidarnost s tolikima koji su u jednom trenutku ostali na ulici, bez ičega, od svagdanjega kruha i ruha do postelje, stana ili kuće", kazao je biskup Palić u svom pismu. Naglasio je kako su i vjernici u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji odmah počeli s prikupljanjem pomoći, te da je Biskupijski Caritas Mostar odmah stupio u kontakt s Caritasom Sisačke biskupije i Hrvatskim Caritasom.

"Biskupijski Caritas je, također, odmah u suradnji s HT Eronetom objavio donatorski broj koji je još uvijek aktivan te otvorio i objavio žiro račune na koje se mogu izvršiti pojedinačne uplate. U Okružnici od 31. siječnja odredili smo prikupljanje financijske pomoći za stradale na području Banovine i da ovom akcijom koordinira Biskupijski Caritas", navodi se u pismu.

Skoro mjesec dana nakon, dodaje biskup, u zahvalnosti Bogu što je potaknuo tolika srca na aktivno suosjećanje s ljudima u nevolji, "iskazujemo dužnu ljudsku i kršćansku zahvalnost svima koji su se nesebično uključili u ovu akciju".

"Dok zahvaljujemo župnicima i svim svećenicima što su na primjeren način potaknuli povjerene im vjernike na molitvenu i materijalnu solidarnost, u isto ih vrijeme pozivamo da u nedjeljnim oglasima prenesu tu istu zahvalnost svakom vjerniku i potaknu ih da uvijek imaju srca kako za ovu nevolju tako i za sve potrebe koje će nam vrijeme donijeti", kazao je biskup Palić.

Donatorski broj, kako kaže, i dalje je otvoren i sve što bude uplaćeno bit će proslijeđeno potrebnima radi kojih je ova akcija i pokrenuta.

"Velika hvala i svima onima koji su mimo crkvenih milodara dali svoj prinos župnicima ili donijeli na portu Caritasove socijalno-upravne zgrade u Mostaru, odnosno uplatili na Caritasov žiro račun. Caritas je cjelokupni iznos uplatio na račun Caritasa Sisačke biskupije o čemu svjedoči i bankovni izvadak", ističe biskup.

Bog, bogat milosrđem, dobrostivo uzvratio svima koji su imali srca za potrebite, molitveno i materijalno, od pobožna zaziva i udovičina novčića do usrdne molitve i poveće svote i materijalne vrijednosti, i svima uime tolikih potrebitih izražavamo veliku zahvalnost i uključujemo ih u svoje molitve, stoji u pismu zahvale biskupa Palića.

Kopirati
Drag cursor here to close