Izborno povjerenstvo

Birači iz inozemstva se trebaju registrirati do 19. srpnja

Vijesti / Flash | 13. 05. 2016. u 11:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH obavještava državljane BiH s pravom glasa koji se nalaze na privremenom boravku izvan BiH ili imaju status izbjegle osobe da je u tijeku upis birača za glasanje iz inostranstva na lokalnim izborima u BiH, koji će biti održani u nedjelju, 2. listopada ove godine. Registracija traje do 19. srpnja.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će osobama koje su bile registrirane da glasaju iz inozemstva na zadnjim izborima 2014. godine na adrese dostaviti obrasce PRP2 koje oni popunjavaju i uz priloženu kopiju jednog od važećih identifikacijskih dokumenata dostavljaju do 19. srpnja u Središnju izbornu komisiju BiH.

Oni mogu i sami već sada preuzeti obrazac PRP1 s web stranice Središnje izborne komisije BiH popuniti i uz popunjen obrazac priložiti kopiju jednog od važećih identifikacijskih dokumenata i dostaviti u SIPBiH. To mogu uraditi elektronski na mail adresu [email protected] , na fax broj: 251-333 ili 251-334 ili putem pošte na adresu Izbori u BiH, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo, saopćeno je iz CIK-a.

Državljani BiH koji nisu bili registrirani da glasaju iz inozemstva na zadnjim izborima, a to pravo žele iskoristiti za Lokalne izbore 2016. godine koriste obrazac PRP1 u čijem sastavu je i uputstvo kako popuniti i koju dokumentaciju osigurati i na koji način dostaviti u Središnju izbornu komisiju BiH.

SIPBiH otvorila je dvije telefonske info linije putem kojih se mogu dobiti sve potrebne dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi sa registracijom birača. Brojevi su 033/251-331 i 251-332. I aktivne su radnim danima od 8.00 do 16.00 sati.

U skladu sa članom 16.9 Izbornog zakona BiH javni elektronski mediji u BiH dužni su besplatno i u potpunosti objavljivati radio i TV spot, priopćenja i informacije Središnje izborne komisije BiH kako bi birači bili informirani o svim aspektima izbornog procesa, podsjećaju iz SIP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close