Sastanak

Bijela kuća najavila sastanak Trumpa i Grabar-Kitarović

Vijesti / Flash | 30. 06. 2017. u 12:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump susrest će se sljedeći tjedan u Poljskoj s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, najavila je Bijela kuća, dodajući da će do susreta doći u okviru summita Inicijative triju mora.

"U Poljskoj, predsjednik će se sastati s predsjednikom (Andrejom) Dudom, vođom države saveznice u NATO-u i države koja je jedna od najbližih prijatelja Amerike. Obratit će se vođama 12 srednjoeuropskih, baltičkih i zapadnobalkanskih zemalja na Konferenciji triju mora... Sastat će se također s hrvatskom predsjednicom (Kolindom) Grabar-Kitarović koja je sudomaćin Konferencije triju mora", rekao je u četvrtak na brifingu u Bijeloj kući general H.R. McMaster, Trumpov savjetnik za sigurnost, prenosi Hina.

McMaster je naglasio da će se Trump u Varšavi fokusirati na razvoj infrastrukture i energetska pitanja.

Trump će, nastavio je, održati i veliki govor poljskom narodu na Trgu Krasinskog na kojem je došlo do velikog ustanka 1944. protiv nacističke okupacije. Ondje će pohvaliti poljsku hrabrost i pozvati sve nacije da crpe nadahnuće iz nesalomljivog poljskog duha u vrijeme novih izazova. U govoru će istaknuti svoju viziju američkog odnosa s Europom i budućnosti transatlantskog saveza za američku sigurnost i napredak.

Trump će u Varšavu stići u srijedu, 5. srpnja, što će biti drugo njegovo vanjskopolitičko putovanje otkako je postao predsjednik.

Summit Triju mora održava se 6. i 7. srpnja u Varšavi kamo je premješten iz Wroclava upravo zbog Trumpova dolaska.

Kopirati
Drag cursor here to close