Nema resursa ni mogućnosti

Bihać: Gradonačelnik protiv otvaranja novih prihvatnih centara

Gradonačelnik Fazlić izričito protiv otvaranja novih prihvatnih centara u Bihaću
Vijesti / Flash | 07. 03. 2019. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić poručio je danas da je izričito protiv otvaranja bilo kakvih novih prihvatnih centara ili povećanja postojećih smještajnih kapaciteta u Biri i Borićima.

Kako se navodi u priopćenju iz kabineta gradonačelnika Fazlića povodom učestalih upita građana Bihaća, a u vezi s medijskim izvještajima o otvaranju novih prihvatnih centara za migrante na dodatne dvije lokacije, građani Bihaća i gradske vlasti nemaju resurse ni mogućnosti da prihvate nove migrante na području Bihaća i "takav je stav gradonačelnika Bihaća od prve masovne pojave ilegalnih migranata prošle godine".

''Gradonačelnik Šuhret Fazlić ove činjenice i stavove predočio je u svim razgovorima s predstavnicima državnih organa i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjima migracija'', navodi se u priopćenju.

Naglašava se zabrinutost potencijalnom opasnošću od nekontroliranog dolaska ilegalnih migranata na područje Grada Bihaća u narednom periodu, a posebno zbog činjenice da, kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo sigurnosti BiH i Vijeće ministara BiH nisu pokrenuli aktivnosti na pronalaženju novih lokacija za smještaj migranata izvan kompletne teritorije Grada Bihaća.

Istovremeno, dodaje se u priopćenju iz kabineta gradonačelnika, žele da sigurnost i zdravstvena zaštita građana Bihaća bude u fokusu djelovanja ne samo gradske administracije, već i svih direktnih sudionika aktualne migrantske krize u gradu, odnosno predstavnika županijskih i državnih institucija, te međunarodnih organizacija koje se bave pitanjem migracija.

Kopirati
Drag cursor here to close