Mjere

RS zabranila prodaju alkohola od 22 sata do 6 ujutro

On je dodao da će u narednom periodu biti i pojačana kontrola pojedinaca, navodeći da je u prethodnih mjesec došlo do pada discipline naročito pojedinaca
Vijesti / Flash | 19. 03. 2021. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republički stožer za izvanredne situacije na današnjoj sjednici donio je zaključak kojim se za područje entiteta Republika Srpska maksimalan broj osoba na javnim okupljanjima ograničava na 30, dok maksimalan broj osoba na privatnim okupljanjima ostaje 10, javlja Anadolu Agency (AA).

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a na konferenciji za novinare nakon sjednice štaba rekao je da je zabranjena i prodaja alkoholnih pića od 22 do 6 sati bez obzira na to o kakvom se gospodarskom subjektu radi.

Zeljković je rekao da ostaje zabrana rada fitnes klubova, izvođenja glazbe uživo, a da je zabranjeno i vokalno izvođenje glazbe u ustanovama kulture, kao i aktivnosti kulturno-umjetničkih društava.

On je dodao da će u narednom periodu biti i pojačana kontrola pojedinaca, navodeći da je u prethodnih mjesec došlo do pada discipline naročito pojedinaca

Zeljković je istaknuo da su neki od domova zdravlja na području RS-a već počeli osoba starijih od 65, a od sutra i ponedjeljka s ovim procesom počeće i svi drugi u skladu sa svojom spremnošću.

On je najavio da je Republička uprava civilne zaštite povesti dezinfekciju u lokalnim zajednicama, sa akcentom na one koji imaju pogoršanje epidemiološke situacije, gdje će prioritet biti objekti zbrinjavanja, đački i studentski domovi, škole, predškolske ustanove i dječija igrališta.

"Apelira se na poslodavce da u skladu sa mogućnostima organiziraju rad od kuće", rekao je Zeljković.

On je istaknuo da je institut predložio rigoroznije mjere od onih koje su usvojene, navodeći da svi parametri govore da će u RS-u biti nastavljena nepovoljna epidemiološka situacija.

Zeljković je apelirao na pojedince da poštuju mjere navodeći da će pripadnici MUP-a RS-a u suradnji sa inspektorima Inspektorata RS-a vršiti rigorozne kontrole poštovanja mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close