odlazak na ratišta

BiH: Uhićen mladić koji se borio na strani ISIL-a

Vijesti / Flash | 21. 01. 2016. u 10:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na graničnom prijelazu ''Međunarodni aerodrom Sarajevo'', po naredbi Tužiteljstva BiH, uhitili M.K. (1986.) iz Velike Kladuše nakon što je isporučena iz Turske.

M.K. je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo koji se odnosi na pripadanje terorističkoj grupi, u vezi s terorizmom i krivično djelo "protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama''. Navedena osoba sumnjiči se da je od studenog 2014. godine do lipnja 2015. godine boravila na sirijskom ratištu, gdje je sudjelovala u oružanim sukobima na strani ISIL-a.

Prilikom rada na tom predmetu ostvarena je veoma dobra policijska suradnja na nacionalnom i međunarodnom nivou, koja je rezultirala isporučenjem navedene osobe iz Turske nakon što je tamo provela određeni vremenski period u pritvoru, priopćeno je iz SIPA-e.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e, gdje se kriminalistički obrađuje, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, odlučiti o njenom daljem statusu.

 

Granična policija: S aerodroma vraćeno osam državljanja Turske

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, u srijedu, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letovima iz Istanbula, nisu dozvolili ulaz osmorici državljana Republike Turske u BiH zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak.

"Stranim državljanima uručena su rješenja o razlogu odbijanja ulaska u BiH, te su vraćeni u Istanbul" priopćeno iz Granične policije BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close