Sprečavanje pranja novca

BiH u posljednji čas izbjegla sivu listu Moneyvala

Vijesti / Flash | 11. 03. 2015. u 20:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 8. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine po hitnom postupku usvojen je Prijedloga zakona o izmjeni Kaznenog zakona BiH, čiji je predlagač Dom naroda PSBiH.

Bosna i Hercegovina je u posljednji čas izbjegla sivu listu Moneyvala. Izmjena Kaznenog zakona jednoglasno je usvojena u dijelu koji se odnosi na sprečavanje pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, javlja Federalna TV. Ista izmjena usvojena je na prijedlog Kluba Srba u Domu naroda PSBiH.

Jednoglasno usvojenom izmjenom Kaznenog zakona osiguran je minimum izmjena potrebnih da se naša zemlja ne nađe među onim koje nisu uradile dovoljno na sprečavanju pranja novca i terorističkih aktivnosti.

Rješenje je koje će spriječiti da polovinom narednog mjeseca, nakon višemjesečnih upozorenja Moneyvala, sredinom narednog mjeseca ne dospijemo na sivu listu.

Podsjećamo, cjelovita izmjena Kaznenog zakona, koji je u Zastupničkom domu PSBiH usvojen prije pola godine, nije dobila zeleno svjetlo Doma naroda PSBiH, ali je na prijedlog Kluba Srba, prije šest dana, usvojena ova izmjena.

Ocijenjena je vatrogasnom mjerom i minimumom izmjena nužnih za usklađivanje našeg zakonodavstva u ovoj oblasti.

"Mi ćemo podržati te izmjene ukoliko je to dovoljno da bismo dobili pozitivnu ocjenu onih koji to trebaju cijeniti", kazao je Nikola Lovrinović, predsjedavajući Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close