RS i FBiH

BiH se riješava viška naoružanja i streljiva

Vijesti / Flash | 28. 10. 2016. u 16:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, koju je predvodila ministrica obrane BiH Marina Pendeš, održalo je sastanak s predstavnicima Ministarstava industrije, energetike i rudarstva te Ministarstva trgovine i turizma RS-a, Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije BiH te Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme RS-a, radi uspostavljanja bolje izravne saradnje vezano za rješavanje viškova naoružanja, streljica i minsko-eksplozivnih sredstava.

Razgovarano je o suradnji u pogledu kapaciteta za delaboraciju i uništenje viškova nestabilnog streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava te suradnji u vezi s remonom naoružanja.

Sudionici sastanka su izrazili i zainteresiranost za otpočinjanje procesa prodaje viškova naoružanja i municije u skladu sa zakonskim propisima.

Ministrica Pendeš je istaknula važnost procesa rješavanja viškova naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava u Bosni i Hercegovini te mogućnosti na kojima se treba raditi u budućem razdoblju radi što bržeg rješavanja ovog pitanja, kazavši da je Ministarstvo ?brane BiH opredijeljeno da ima dobru suradnju s namjenskom industrijom Bosne i Hercegovine kojoj treba dati prednost.

Predstavnici entitetskih vlasti su iskazali spremnost na suradnju u vezi s mogućim projektima koji bi se mogli iskoristiti u procesu rješavanja viškova naoružanja, streljica i minsko-eksplozivnih sredstava, priopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close