IHRA

BiH primljena u Međunarodnu alijansu za sjećanje na holokaust

Vijesti / Flash | 26. 05. 2016. u 17:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na plenarnom zasjedanju zemalja članica, koje je održano danas u Bukureštu, Bosna i Hercegovina je jednoglasnom odlukom primljena u statusu promatrača u Međunarodnu alijansu za sjećanje na holokaust (International Holocaust Remembrance Alliance - IHRA).

U ime BiH, ceremoniji prijema u Alijansu prisustvovao je pomoćnik ministra vanjskih poslova za multilateralne odnose Almir Šahović.

Šahović je, obraćajući se dužnosnicima povodom prijema BiH u IHRA naglasio značaj članstva BiH u IHRA kao potvrde snažnog opredjeljenja BiH za uspostavu intenzivne suradnje s Međunarodnom alijansom za sjećanje na holokaust koja je veoma značajan međunarodni instrument u sprečavanju bilo kakvih formi novog holokausta, genocida i zločina protiv čovječnosti.

Tijekom boravka u Bukureštu, Šahović se susreo s predsjedavajućim ovogodišnjeg plenarnog zasjedanja IHRA ambasadorom Mihneaom Constantinescuom.

IHRA je međunarodna organizacija koja okuplja 42 zemlje, 31 punopravna članica i 11 promatrača, s ciljem očuvanja sjećanja na holokaust i njegove žrtve, kroz uspostavu saradnje u različitim oblastima, obrazovanje, kultura, znanstvena istraživanja, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close