Sarajevo

BiH napokon dobila Povjerenstvo u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe

Imenovani su članovi povjerenstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE), a upravo to pitanje problematizirano je jer je BiH bila jedina od 47 država članica koja nije imala povjerenstvo u tom tijelu.
Vijesti / Flash | 15. 01. 2020. u 13:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine završili su na današnjoj sjednici imenovanje članova u zajedničkog povjerenstva oba doma PSBiH kao i članove izaslanstva za međunarodne institucije.

Taj posao sutra bi trebao završiti i Zastupnički dom kako bi proces imenovanja unutar Parlamentarne skupštine BiH bio okončan 15 mjeseci nakon općih izbora.

Imenovani su članovi povjerenstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE), a upravo to pitanje problematizirano je jer je BiH bila jedina od 47 država članica koja nije imala povjerenstvo u tom tijelu.

Izaslanici su imenovali i bh. izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (PSOSCE), u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (PSNATO), u Srednjeuropskoj inicijativi (SEI), u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM), u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj EUropi (PSSEECP) te Parlamentarnoj skupštini frankofonskog govornog područja (PSF).

Imenovani su i članovi šest zajedničkih povjerenstva oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz Doma naroda i to za zajednička povjerenstva za obranu i sigurnost BiH, za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, za ekonomske reforme i razvoj, za europske integracije, za administrativne poslove te za ljudska prava.

Izaslanik Kluba Hrvata Zlatko Miletić (Demokratska fronta - DF) podvukao je da njega nitko nije obavijestio o tome u kojim će povjerenstvima biti pozivajući da se takva praksa prekine jer je u pitanju grubo kršenje Poslovnika.

Imenovanjem zajedničkih tijela oba doma PSBiH i međunarodnih izaslanika okončana je današnja sjednica Doma naroda PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close