Politička osveta?

BiH na korak do potpune blokade vlasti na svim razinama

Vijesti / Flash | 28. 01. 2016. u 16:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo i članovi Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) na hitnoj press konferenciji koja je održana danas u Avaz Twist Toweru nisu govorili o velikim potezima vezano za koaliciju sa Strankom demokratske akcije (SDA) nakon uhićenja predsjednika ove stranke Fahrudina Radončića.

Potpredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić je kazao da u ovoj zemlji djeluje pravosudna mafija koja u trenutku kada BiH treba predati aplikaciju za članstvo u EU pokušava destabilizirati bošnjački politički faktor.

"Staljnistički modalitet vladanja koji je danas ovdje na silu demonstriran, dokaz je, da pojedini dijelovi Suda i Tužiteljstva BiH, ne predstavljaju ništa više nego instrument represije u rukama obiteljsko – obavještajnih i političkih centara moći, čiji je krajnji cilj vraćanje Bosne i Hercegovine u neka vremena za koja smo svi vjerovali da su iza nas.

U trenutku kada je Bosna i Hercegovina najavila i predaju aplikacije za članstvo u EU, kada se prvi put nakon dugo vremena najavljuje otvaranje vrata NATO integracijama, kada je bošnjački narod konačno dobio stabilnu i potentnu koaliciju i parlamentarnu većinu, kadru da osigura bolju budućnost, ta pravosudna mafija pokušava sve to onemogućiti Njihov cilj je jasan – destabilizacija bošnjačkog političkog faktora sa krajnje nesagledivim posljedicama za Bosnu i Hercegovinu.

"Mi se ne bojimo. Istina i pravda su našoj strani, i nećemo ustuknuti. Pravdu i zaštitu ljudskih prava predsjednika Radončića koja su očigledno i besprizorno zgažena, tražit ćemo od najviših institucija pravosudnog sustava Bosne i Hercegovine i šire",  rekao je Đonlagić.

Kazao je da je u demokratskim zemljama sasvim normalno komentirati rad pravosudnih institucija. Što se tiče imena osoba koje pokušavaju destabilizirati kazao je da su navodi medija točni, odnosno imena koja se spominju.

Na pitanje da li ostaju u koaliciji sa SDA odgovorio je da je sve moguće.

"Jutro je pametnije od noći. Sve je otvoreno. Donijeti ćemo odluku ovih dana. Ovo je napad na SBB koji dao doprinos stabilizaciji", kazao je Đonlagić.

Prije sazivanja današnje izvanredne sjednice Predsjedništva, čelnici SBB-a povukli su neke poteze koji idu u smjeru potpune blokade vlasti na svim razinama.

Iz federalne Vlade ranije danas je priopćenju kako je sjednica Vlade zakazana za petak u 10 sati u Mostaru, no u novom pisanom priopćenju iz Vlade su obavijestili kako je ta sjednica otkazana.

Danas je također otkazana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, kako je u izjavi za Anadoliju potvrdio dopredsjedavajući tog doma Jasenko Tufekčić, na zahtjev izaslanika koji dolaze iz Saveza za bolju budućnost (SBB).

Dva dana ranije otkazana je i sjednica Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, a prema riječima predsjedavajućeg Doma Edina Mušića sjednica je otkazana na zahtjev predstavnika SBB.

Prema Mušićevim riječima, oni su kao razlog naveli "da nisu mogli sudjelovati u radu parlamentarnih radnih tijela i zbog svih obaveza koje imaju u njihovoj stranci vezano za aktualnu situaciju".

Kopirati
Drag cursor here to close