Dan Europe u Brčkom

BiH ima proeuropsko društvo i mjesto joj je u Europi

Vijesti / Flash | 29. 06. 2015. u 18:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja "Dana Europe u BiH", pod pokroviteljskom Vlade Brčko distrikta, a u organizaciji Europskog pokreta u BiH, u Brčkom je danas upriličena svečana akademija na kojoj su uručena brojna priznanja, pojedincima i kolektivima za doprinos na putu BiH ka europskim integracijama.

Svečanoj akademiji, pod nazivom "Vrijeme je za Europu i regionalno partnerstvo", nazočili su Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Borjana Krišto i Mladen Bosić, zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma Skupštine BiH, Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda RS te drugi predstavnici vlasti Bosne i Hercegovine, oba bh. entiteta, nekoliko veleposlanika akreditiranih u BiH i načelnika bh. općina.

''Ponovo, po deseti put, svi zajedno iz BiH poslali jasnu poruku međunarodnoj zajednici, a prije svega Europi, da je ovo proeuropsko društvo i da mora i treba imati svoje mjesto u porosici europskih država'', kazao je Predrag Praštalo predsjednik Europskog pokreta u BiH.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ustvrdio je da svi deklarativno želimo u Europu a današnji događaj u Brčkom promovira ljude koji nešto i čine da se taj san i ostvari.

Dodao je da je BiH dana šansa da kroz agendu koja joj se nudi napravi značajan iskorak ka Europi.

''Tu agendu treba potpisati i svako u nju može unijeti neke svoje detalje i izmjene, i ne samo potpisati nego na njoj i raditi'', istaknuo je Inzko.

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Skupštine BiH Mladen Bosić kazao je da današnji događaj još više obvezuje sve sudionike i nagrađene na dodatne napore kada je u pitanju europski put.

''Meni je najveća vrijednost u Europskoj uniji mir. Mir koji su zemlje, koje su do tada ratovale i koje su bile u stoljetnom konflliktu, uspjele postići udružujući se u zajednicu koja treba svima donijeti prosperitet, a što je nešto što bi trebalo biti ideal svih nas'', kazao je Bosić.

Kopirati
Drag cursor here to close