VIjeće ministara

BiH i Srbija zajedno u obnovi vodnog puta rijeke Save

Prema Sporazumu, Republika Srbija će sačiniti projektno-tehničku dokumentaciju i financirati izvođenje radova na ovom projektu.
Vijesti / Flash | 24. 02. 2022. u 16:18 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH je danas na sjednici, na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta, utvrdilo Prijedlog osnova i imenovano je izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Republike Srbije o načinu financiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procjenu utjecaja na životnu sredinu, izdavanje lokacijskih uvjeta, suglasnosti i građevinskih dozvola za projekt "Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - ušće Drine i Save''.

Na ovaj način BiH i Srbija unaprjeđuju suradnju u obnovi i modernizaciji međunarodnog vodnog puta rijeke Save, priopćeno je iz VMBiH.

Prema Sporazumu, Republika Srbija će sačiniti projektno-tehničku dokumentaciju i financirati izvođenje radova na ovom projektu. Bosna i Hercegovina će na osnovu projektno-tehničke dokumentacije izdati građevinsku dozvolu, kao i druge potrebne dozvole za izvođenje hidrotehničkih i bagerskih radova na dijelovima vodnog puta koji pripadaju BiH.

Prijedlog osnova bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i transporta.

Kopirati
Drag cursor here to close