Mektić i bin Nayef

BiH i Saudijska Arabija zajedno protiv kriminala, terorizma i radikalizma

Vijesti / Flash | 17. 05. 2016. u 09:23 M.M

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Ministarstva sigurnosti BiH, predvođena ministrom Draganom Mektićem, boravi u službenoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji, gdje su se susreli sa ministrom unutarnjih poslova i prvim potpredsjednikom Vlade Saudijske Arabije, prijestolonasljednikom Muhammadom bin Nayef bin Abdulaziz al Saudom.

Tijekom sastanka, istaknuto je da je suradnja nadležnih sigurnosnih organa Saudijske Arabije i BiH izuzetno dobra, posebno u suzbijanju prekograničnog kriminala, koja se odvija kroz intenzivnu operativnu suradnju i razmjenu informacija.

Ocijenjeno da će ti odnosi biti dodatno unaprijeđeni kroz Sporazum o suradnji u oblasti borbe protiv kriminala, koji su tijekom ove posjete potpisali ministri Mektić i Muhammad bin Nayef.

Razgovaralo se i o suradnji u borbi protiv globalnih sigurnosnih izazova, te izražena obostrana spremnost za razmjenu informacija i iskustava u borbi protiv terorizma i radikalizma. Ministar Mektić je upoznao ministra Al Sauda o pozitivnim reakcijama na regionalnu inicijativu za borbu protiv terorizma koju je pokrenulo Ministarstvo sigurnosti BiH, čiji se efekti vrlo brzo očekuju.

Tijekom posjete domaćini su upoznali izaslanstvo Ministarstva sigurnosti BiH sa programom deradikalizacije koji provodi ova država, te je dogovoreno da se suradnja ostvari i u ovoj oblasti kroz razmjenu iskustva i pozitivnih praksi.

Ministar Mektić je ovu posjetu ocijenio veoma značajnom istaknuvši da je jačanje policijske suradnje i stvaranje sigurnog okruženja od ključne važnosti za privlačenje investitora, turista i općenito ekonomski razvoj zemlje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close